Kuntotarkastusta ja muuton järjestelyä

Kyllä voi ihminen stressata niinkin yksinkertaista asiaa, kuin talon kuntotarkastusta. Tarkastus oli ikäänkuin viimeinen etappi tai oikeastaan este, joka olisi voinut sotkea meidän Kuusamoon muuton aikataulua. Siis olisi voinut sotkea – tarkastus meni heittämällä läpi! Mitään merkittävää ei löytynyt, ainoastaan muutama pieni ehdotus ja seurattava asia. Mitään kaupan esteitä ei ilmennyt. Kaupat siis todellakin toteutuu!

Olin aika yllättynyt siitä, kuinka tarkkaan kuntotarkastaja syynäsi kotimme. Pintakosteudet mitattiin tarkaan joka seinältä, lattioista, märistä tiloista ja muualtakin. Lattiakaivot tarkistettiin ja melkeinpä kaikki laatat koputeltiin läpi. Tarkastaja kävi tutkimassa kattorakenteet ja yläpohjan huolellisesti. Talon ulkopuolella sokkeli ja tiiliverhous tutkittiin tarkoin ja sadevesien poistoreitit sekä salaojien tarkastuskaivot katsottiin läpi. Meillä tuon tarkastuksen teki Insinööritoimisto Talotarkastus. Olen kuullut aika paljon kritiikkiä näistä tarkastuksista, mutta ainakin minä talon myyjänä koin, että tarkastus oli meille hyödyllinen ja luulenpa, että ostaja ajatteli samoin. Tarkastukseen kuluin aikaa noin 2,5 tuntia.

Muuten aika onkin kulunut muuttoa ja myös tulevaa massiivista entisöintiprojektia suunnitellessa. Muuttopalvelut ovat aivan järkyttävän hintaisia, kun on kyse näin pitkän matkan muutosta. Pelkät kilometrit muuttofirmojen tarjouksissa maksavat tuhansia euroja. Päädyimme sitten vuokraamaan itse 40m3 kuorma-auton Europcarilta. Onneksi sattui löytymään kavereista autolle kuski, koska meillä ei ole kummallakaan C-korttia. Hintaa kolmen vuorokauden vuokralle vapailla kilometreillä tuli n. 900€ ja tuohon varmaankin 600-700€ dieseliä päälle, niin eihän se halpaa ole näinkään. Iso rutistus tuo muutto tulee olemaan, kun 1. päivänä pakkaa auton 2. päivänä ajo ja purku ja 3. päivänä auto täytyy ajaa takaisin etelään. Hyviä istumalihaksia siis kysytään.

Arkkitehdin valintaprosessi on myös aloitettu. Projektin suunnittelu on todella tärkeä vaihe ja siksi perinnerakentamiseen erikoistunut arkkitehti on tärkeä yhteistyökumppani. Lisäksi hyvä arkkitehti pystyy auttamaan avustushakemuksien laatimisessa ja muussa sellaisessa. Toki palvelusta ei selviä pelkällä kiitoksella, joten asiaa pitää harkita huolella. Yksi vaihtoehto olisi käyttää arkkitehtiopiskelijoita, mutta hyvän opiskelijan löytäminen voi olla vaikeaa.

Ei enää kauaa!

– Vesa

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s