Talo myyty

Hyväksyimme eilen ostotarjouksen talostamme, joka on ollut kotini täällä pääkaupunkiseudulla muutamaa vuotta lukuun ottamatta kohta 31-vuotta, tässä samassa kaupungissa olen asunut koko ikäni – 37 vuotta. Lapsuudenkotini, jonka nurmikkoa olen ajanut kyllästymiseen saakka siitä asti, kun täytin 10 vuotta. Olen asunut muualla ainoastaan pari vuotta vuosien 1999-2004 välillä. Ostimme vaimoni kanssa talon vanhemmiltani vuonna 2004. Talo on vuoden 1983 Monikko -talopaketti. Kaikin puolin kiva talo, mutta koko ajan meidän mielessä on ollut jotain muuta.

Lapsuudenkoti

Lapsuudenkoti

Olemme haaveilleet muutosta maalle oikeastaan aina. Rakastamme elämiä, luontoa, perinnerakentamista ja lisäksi vaimoni toimii aktiivisesti islanninhevosten parissa. Olisi upeaa elää paikassa, jossa luonto on lähellä ja eläintenpito helppoa. Olemme aktiivisesti etsineet meidän omaa paikkaa n. 5-vuotta. Helmikuussa kävimme katsomassa Kuusamossa vanhan Raatesalmen tilakokonaisuutta, johon kuuluu Kuusamon vanha kunnalliskoti ympäröivine historillisine rakennuksineen. Ihastuimme heti. Saimme sovittua kaupat Kuusamoon ja olemme nyt noin kuukauden myyneet omaa taloamme täällä etelässä. Raatesalmen tilasta ja sen historiasta  lisää tulevissa kirjoituksissa. Kirjoitamme blogia yhdessä vaimoni Mirva-Kristinen kanssa.Unelmamme on jonain päivänä saada elanto tästä tilasta. Vielä se ei ole mahdollista, mutta toivottavasti tulevaisuudeessa olisi. Tilan rakennukset ovat osittain hyvin entisöity, mutta vanha 650 km2 päärakennus on erittäin huonossa kunnossa, mutta uskomme että se on vielä pelastettavissa.

Kuva Raatesalmen tilasta 1950-luvulta.

Kuva Raatesalmen tilasta 1950-luvulta.

 

Kuva saunan terassilta Kuusamojärvelle

Kuva saunan terassilta Kuusamojärvelle

Eilen siis hyväksyimme ostotarjouksen nykyisestä kodistamme. Kuntotarkastus on ensi viikolla ja sitten seikkailu 773km päässä  voi alkaa…

Tervetuloa mukaan!

– Vesa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s