Unelmasta totta

Nyt se on virallistakin virallisempaa. Raatesalmen tilakokonaisuus on meidän! Meillähän on ollut jo huhtikuulta ihan kaupanvahvistajan vahvistama esisopimus tämän kiinteistön ostosta, mutta nyt kaiken byrokratian jälkeen voimme Mirvan kanssa sanoa, että tila on meidän ja sitä ei voi meiltä kukaan pois ottaa!

Olimme Kuusamossa alkuviikosta viimeistelemässä kaikki yksityiskohdat tilan hankitaan liittyen. Samalla näimme tilan ensimmäistä kertaa ”livenä” ilman lumipeitettä. Tunnelma oli kyllä melkoinen, kun ajoimme pihaan. Meidän(!) pellot vihersivät hienosti ja Kuusamojärvi kylpi iltapäiväauringon valossa. Kaiken kruunasi kuuden poron lauma, joka laidunsi pellolla. Kaikki epävarmuus oli hetkessä pois pyyhittyä. Tuntui siltä, että olemme saapuneet juuri oikeaan paikkaan, tämä on täsmälleen se paikka, jota olemme etsineet nämä vuodet.

Kuva

Porot meidän pellolla

Kuva

Työnjohtajan talo ja aittakahvila/ajokaluvaja

Ihmisellähän on usein paljonkin erilaisia unelmia, realistisia ja vähemmän realistisia. Monesti joku miettii, että miltä tuntuisi voittaa lotossa tai miltä tuntuisi, jos yhtäkkiä ei enää tarvitsisi tehdä töitä ja olisi vapaa tekemään mitä huvittaa. On usein aika vaikeaa täsmällisesti ajatella mitä itse ajattelisi tai tekisi, jos jokin tällainen suuri unelma yllätten toteutuisi. Meidän kohdalla kävi niin, että unelma omasta maatilasta on kasvanut meidän mielessä vuosia, oikeastaan se alkoi meidän häistä vuonna 2004. Siitä tulee nyt heinäkuussa kuluneeksi 10-vuotta. Todella aktiivisesti olemme etsineet tilaa n. 5 vuotta. Kyseessä ei siis ole mikään hetken mielijohde.

Silti on vaikea vielä eritellä kaikkia niitä tunteita, joita tällaisen pitkäaikaisen unelman saavuttaminen tuntuu. Sen toki osaa sanoa, että hyvältä tuntuu, mutta konkretia vielä puuttuu. Prosessi on sitäpaitsi siinä mielessä vielä kesken, että elämme muuton keskellä täällä Uudellamaalla ja vielä asuminen ja arki Kuusamossa maatilan isäntänä ja emäntänä tuntuu aika kaukaiselta. Uskon, että vasta ensimmäinen yö tai ensimmäiset päivät tai ehkä kuukaudet kertovat vastauksen tähän.

Muuttostressin keskellä lämmittää tieto siitä, että Kuusamossa meitä odottaa todellakin uusi elämä maalla!

– Vesa

2 thoughts on “Unelmasta totta

 1. Hei, onpa mukavaa, kun kirjoitatte tätä blogia elämänne unelmasta ja muutoksesta. Sitä on kiva seurata. Vesa, osaat kirjoittaa selkeästi ja kiinnostavasti. Maalla kasvaneena tällainen muutos kiinnostaa. Minä olen viettänyt lapsuuden ja nuoruuden maalla ja muuttanut kaupunkiin. Te teette päinvastoin.

  Oikeastaan jokaisen pitäisi kirjoittaa elämästään. Silloin muutkin voisivat saada pienen palan niistä tapahtumista ja ajatuksista, joista tule puhuttua. Kirjoittaessa on helpompi jäsennellä mielessä pyöriviä juttuja.

  Onnea ja tsemppiä uuteen elämään!
  t. S

  • Heippa!

   Kiitos mukavasta kommentista Sirpa! Blogi varmasti vielä kehittyy, kun oikeasti pääsemme kunnolla uuteen elämään kiinni Kuusamossa.

   – Vesa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s